Grøntgastronomen

Økt kompetanse hos MENY ansatte skal gi økt forbruk av frukt & grønt! Det er kun 24% av Norges befolkning som spiser 1 av 5 om dagen. Nå skal MENY satse ytterligere på frukt & grønt kompetansen gjennom implementering av en ekspertutdannelse for ansatte i alle MENY butikkene.

– I MENY sier vi ‘spiser du bedre – lever du bedre’ og nå skal vi, gjennom ytterligere økt kompetanse på frukt og grønt hos våre matarbeidere, hjelpe MENY sine kunder til å spise enda bedre og grønnere! Det er alfa og omega for oss når kundene møter matarbeidere som kan og er stolte av faget sitt og trygge på å inspirere med sin kompetanse innen frukt og grønt. Det blir det gode handleopplevelser av, sier prosjektleder Line Beate Jebsen fra MENY.

Intern ekspertutdannelse.

Utdannelsen er en videre påbygging av MENY Masters treningsløp innenfor frukt & grønt. En Grøntgastronom er en ekspert som har gjennomført en sertifisering gjennom MENY Masters. Utdannelsen er delt opp i tre moduler som skal gjennomføres i løpet av ett år. Det faglige innholdet i utdannelsen rettes rundt temaene sesong, sensorikk, produsenter, og bærekraft. Utdannelsen avsluttes med en eksamen og påfølgende sertifisering som ‘Grøntgastronom’.

Den beste kundeopplevelsen

-MENY skal opprettholde plassen som best i klassen – med det største utvalget, den beste kompetanse, den beste kundeopplevelsen og de mest fornøyde kundene, sier Jebsen.

Prosjektet er 3 årig og starter i 2020. Prosjektleder Line Beate Jebsen, MENY.