Tre prosjekter fikk støtte fra Grofondet høsten 2024: Glemte gulrøtter, grønne helter og asparges i tunnel
Grønnsakspakkeriet Mjøsgrønt har fått støtte til å utforske sirkulære modeller, andre bruksområder og nye produkter for utsortert gulrot. Målet er å fremme økt produksjon av gulrøtter ved å stimulere etterspørselen etter utsortert gulrot.
Kantineleverandøren ISS har i samarbeid med BAMA fått støtte til å heve kompetansen om frukt og grønt i tråd med nasjonale kostholdsråd blant sine medarbeidere. ISS er Norges største kantinekjede med 450 serveringssteder og 45 000 daglige måltider. Målet med prosjektet Grønne helter er å servere norske, kortreiste og bærekraftige råvarer i ISS sine kantiner.
Familiebruket Ekeberg Myhrene har lang erfaring med dyrking av jordbær i tunnel. Nå ønsker de å teste produksjon av asparges i tunnel. Prosjektet vil gi svar på om det er mulig å erstatte noe import med norsk vare utenom vanlig norsk sesong.
Grofondet øker verdiskapingen fra norsk frukt, bær, grønnsaker og poteter. Vi støtter forskning, utvikling og kompetanseutvikling. Fondet er opprettet av Gartnerhallen, BAMA og. NorgesGruppen og er på 100 millioner kroner.
Har du en idè som vil styrke norsk frukt og grønt? Søk innen 9. januar!