Prøv et nytt søk eller nullstill søket.
Åtte prosjekter fikk støtte fra Grofondet i januar. Nå satses det på alt fra bakepotet og hvitløk til tøffe tak mot ugress som nekter å gi opp. Her kan du bli bedre kjent med prosjektene som skal styrke norsk frukt, bær, grønnsaker og poteter.
Til søknadsfristen 9. januar 2025 mottok Grofondet totalt 38 søknader.
Har du en idé som styrker norsk frukt og grønt? Grofondet skal dele ut midler, men denne gangen er søknadsfristen allerede 8. mai. Har du noen spørsmål knyttet til søknadsprosessen? Ta kontakt, vi hjelper deg gjerne!
Tre prosjekter fikk støtte fra Grofondet høsten 2024: Glemte gulrøtter, grønne helter og asparges i tunnel
Frem til august 2025 er det vikarierende daglig leder, Åge Klepp, som skal veilede søkere og ta i mot søknader til Grofondet for å øke innovasjonstakten i norsk frukt og grønt.
Grofondet håper på mange gode søknader til neste søknadsfrist 9. januar 2025. Har du spørsmål knyttet til søknadsprosessen? Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg!
Eple er den frukten vi produserer mest av i Norge. Dessverre er epleskurv en stor utfordring som gir ødelagte avlinger og økonomisk tap for bonden. I dette Grofondet-prosjektet vil forskere bruke CRISPR-teknologi til å utvikle skurvresistens i de norske eplene.
Langer du innpå kokte poteter til middag? En ny studie støttet av Grofondet kan tyde på at du bør fortsette med det